Svimmelhed

Image

Forekomst

Svimmelhed er meget almindeligt, og jo ældre man er, jo mere almindeligt er det. Man regner med, at 1/3 af alle over 65 år i perioder lider af svimmelhed.

Man kan dele årsagerne til svimmelhed i 3 dele:

  • Tilstande i øre/balance-organ
  • Tilstande i centralnervesystemet
  • Andre årsager, f.eks. nakke-svimmelhed/infektion/hjertesygdom.

Øresten - BPPV

Mest almindeligt hos unge og midaldrende er problemer i øret. Et eksempel herpå er øresten/BPPV (Benign Paroxysmal Positional Vertigo). Her er der ofte tale om pludselig opstået svimmelhed, der provokeres af bestemte bevægelser. Mange oplever at vågne efter en vending i sengen.

Centralnervesystemet

Lidelser i centralnervesystemet er også en hyppig årsag. Det drejer sig især om et område der hedder lillehjernen, og et område der hedder hjernestammen. Begge er områder med stor betydning for muskulær kontrol og balance. Tilstande i hjernen er ofte det, man kalder funktionelt betingede. Det vil sige, at grupper af nerveceller ikke fungerer, som de skal, men de er ikke nødvendigvis døde eller gået i stykker. Det er det, der gør det muligt at behandle og træne dem op igen.

Andre

En meget stor del af folk der har problemer med nakken, lider også af svimmelhed. Denne svimmelhed kan meget ofte fjernes helt, hvis man får løst sit nakke-problem.

Hos ældre er det ofte hjerte-kar-sygdomme, dehydrering og aldersmæssige forandringer.

 

 

Læs mere om vores arbejde her på siden eller kontakt os for en snak om dine symptomer.

© Copyright Kiropraktisk Klinik Holbæk All Rights Reserved. Udviklet af Nordic Web Design.