Kiropraktisk behandling

Image

Kiropraktoren er den bedst uddannede, når det handler om at få led, knogler og muskler til at fungere som de skal. En vigtig del af behandlingen er manipulationsbehandling, som kiropraktoren er specialist i.

Reaktioner efter en manipulationsbehandling

Nogle vil opleve at de får det bedre efter bare én behandling, og at smerter og gener umiddelbart formindskes. Andre vil føle en jævnt fremadskridende bedring af symptomerne. Enkelte mærker faktisk en forværring af smerterne i begyndelsen og føler først bedringen efter et par behandlinger. I forbindelse med behandlingen er det en helt almindelig reaktion, at du kortvarigt bliver øm i det område, hvor du er blevet behandlet. Der er dog ingen grund til bekymring, reaktionen er som regel meget kortvarig.

Tid er vigtig

Tid spiller en vigtig rolle i hele dit behandlingsforløb. Overbelastede eller ødelagte strukturer i kroppens muskler, sener og ledbånd heler efter en bestemt proces, og den tager tid. Selvom dit problem er opstået ”akut”, kan det sagtens skyldes, at din krop har været udsat for overbelastning gennem længere tid. Behandlingsforløbet er som helhed afhængig af en række faktorer, der kan påvirke helingsprocessen, eksempelvis hvordan du blev skadet, hvornår du første gang fik ondt, din alder, dit køn, anden sygdom, tidligere skader og din arbejdssituation.

Behandlingsforløb

Det er svært at sige noget generelt om antallet af behandlinger, og har du et kronisk problem, kan der blive tale om et længerevarende forløb. Det er vigtigt at slå fast, at selv om dine symptomer ligner de symptomer, som en nabo eller bekendt har oplevet, så kan I have brug for helt forskellige behandlingsforløb. Behandlingerne kan omfatte manipulation, bløddelsbehandling, dry needling og øvelsesvejledning.
Ifølge Dansk Kiropraktorforening modtager en patient i gennemsnit 6 behandlinger per forløb på nationalt plan.
Lyt til de råd, som kiropraktoren giver dig, de er baseret på den grundige undersøgelse, der er foretaget og din krops reaktioner på behandlingen.
Ved indikation laves røntgenundersøgelse. Der kan ved indikation henvises til ultralyd eller MR-scanning, der udføres i regionalt regi.

Mulige sidegevinster ved behandlingen

Patienter og kiropraktorer har i årevis erfaret, at andre dele af kroppen også kan få det bedre efter manipulationsbehandling hos en kiropraktor. Det skyldes sandsynligvis en påvirkning af nervesystemet. Forskning har vist, at hver fjerde patient oplever andre positive reaktioner som for eksempel lettere åndedræt, bedre syn eller hørelse, bedre fordøjelse og positive forandringer i hjerterytme og blodtryk.

Få eller ingen bivirkninger

Forskning viser også at svimmelhed, kvalme eller andre reaktioner kan optræde, mens mere alvorlige komplikationer er yderst sjældne i forbindelse med manipulationsbehandling hos en kiropraktor. Risikoen for bivirkninger ved brug af almindelige smertestillende piller er til sammenligning langt større. Få en snak med kiropraktoren, hvis du vil vide mere om din krops reaktioner på behandlingen.


Læs mere om vores arbejde her på siden eller kontakt os for en snak om dine symptomer.

© Copyright Kiropraktisk Klinik Holbæk All Rights Reserved. Udviklet af Nordic Web Design.